Setmanari d'informació local - 138 anys

Els grups parlamentaris mostren suport a la comunitat educativa davant les acusacions d'adoctrinament

14989

Els grups parlamentaris MÉS per Mallorca, Podem, Més per Menorca i el PSIB han presentat aquest dijous una Preposició no de Llei de suport al col·lectiu docent i a la comunitat educativa.

En representació de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha explicat que amb aquesta PNL volen manifestar confiança i suport a la tasca dels docents. «Si quan parlen d'adoctrinar es refereixen a que a les escoles es pot parlar de democràcia, resolució de conflictes, cultura de pau... per a nosaltres això és educació en valors. Volem refermar el nostre suport als valors que traspuen els docents en aquesta societat i arreu».

Per part de Podem, Carlos Saura ha remarcat que la postura de fomentar l'odi és «totalment irresponsable». «La comunitat educativa de les Illes ha estat un exemple de mobilització. I ha explicat que amb aquesta PNL volen que la comunitat educativa «sàpiga que hi ha grups parlamentaris que estam al seu costat. No són les escoles públiques o concertades les que adoctrinen, sinó les de l'Opus Dei».

Enric Casanova, del PSIB, ha explicat que no poden permetre que s'escampin dubtes «gratuïtament» sobre els treballadors docents.

I, finalment, des de Més per Menorca, Nel Martí ha exposat que parlar d'adoctrinament és «de mala fe». «Atacar l'escola pública també és atacar la comunitat educativa: pares i mares. L'escola pública és la que pot oferir més garanties de no-adoctrinament. La nostra escola necessita tranquil·litat i confiança i no el que fa Ciudadanos».

Preposició no de Llei

Coincidint amb l’actual situació política arran de la crisi territorial que pateix l’Estat Espanyol i en un moment d’emergència democràtica, s’ha iniciat una campanya de desprestigi contra la comunitat educativa i un atac directe al col·lectiu docent.

Els partits estatals de la dreta, mitjançant pronunciaments públics, afirmen que als centres educatius catalans es produeix adoctrinament polític i fan extensiva aquesta acusació, a més, a centres educatius de les Illes Balears i del País Valencià.

Tenim massa fresques, les acusacions que ja hagué de patir el col·lectiu docent de les Illes, però també recordam que la resposta de la societat fou en forma d’incomptables mostres de suport, pronunciaments, mobilitzacions i manifestacions.

Hem d’estar especialment atents a qualsevol senyal que indiqui que situacions com la descrita no es puguin tornar a repetir. Per això cal que les institucions es posicionin de manera clara i sense cap dubte al costat dels professionals i de les famílies i centres.

Perquè creim que l’educació és un pilar de qualsevol societat avançada, que cal posar en valor.
Perquè som defensors dels valors que caracteritzen el col·lectiu docent: la dignitat, la solidaritat, l’orgull, la implicació, la complicitat, la capacitat de diàleg, la generositat, la responsabilitat, la resposta, la vocació i l’amor a la seva professió i als nins i nines, al·lots i al·lotes que ajuden a créixer.
Perquè creim en l’educació com una eina d’inclusió i cohesió social.
Perquè creim que és imprescindible un pacte que doni estabilitat a l’educació.

Per tot això, els grups parlamentaris de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Socialista i Podem presentam la següent proposició no de llei:

1. El Parlament de les Illes Balears rebutja els atacs i acusacions d’adoctrinament polític a l’alumnat fetes recentment al col·lectiu docent i a la comunitat educativa de les Illes Balears i també del Principat i el País Valencià.
2. El Parlament de les Illes Balears reconeix i valora com a imprescindible la tasca que realitzen els i les docents i la comunitat educativa als centres educatius de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.