Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Monòleg de Bauzá, a l'estil El Casta, per atacar Puigdemont

14987

José Ramón Bauzá, senador i expresident del Govern, ha decidit respondre a les declaracions de Carles Puigdemont d’aquest dimarts fetes des de Brussel·les. Ho ha fet a través d’un vídeo de gairebé quatre minuts i en sis idiomes: català, alemany, francès, italià, anglès i castellà.

Resum del discurs:

Bauzá assegura que les declaracions de Puigdemont «són totalment falses» i que «no existeix cap repressió política ni contra la seva persona ni contra els ex membres del seu Govern, no existeixen represàlies contra el poble català». Assegura també que «a Espanya existeix una clara i veritable divisió de poders».

Explica que des del Senat si s’ha aprovat l’article 155 de la Constitució espanyola «no és per anar en contra del seu autogovern, sinó per defensar-lo». Finalment recorda que «cridar a la insurrecció en tres idiomes diferents et converteix, en el millor dels casos, en un insurrecte en tres idiomes diferents, però mai en el líder inventat d'una República».

Transcripció del vídeo:

«Bona tarda, sóc José Ramón Bauzá, Senador i expresident de les Illes Balears i vull enviar aquest missatge en resposta a la roda de premsa que Carles Puigdemont, expresident de la Regió de Catalunya, ha fet aquest matí des de Brussel·les. M'agradaria que tots els espanyols i la comunitat internacional sabessin que les declaracions de Puigdemont són totalment falses. No existeix cap repressió política ni contra la seva persona ni contra els ex membres del seu Govern, no existeixen represàlies contra el poble català, no existeix un Estat opressor que reprimeix el poble català i no existeixen mecanismes per destruir l'autonomia governamental de Catalunya. A Espanya existeix una clara i veritable divisió de poders que permet diferenciar i distingir entre els delictes, que són resolts per via judicial i penal; i els conflictes polítics, que es resolen per la via democràtica. Si la fiscalia ha reclamat la compareixença del Govern de Generalitat per delictes tan greus com sedició, rebel·lió o malversació és perquè s'ha descobert que els seus mandataris han violat una infinitat de lleis per anar en contra dels catalans i en contra de la pertinença al seu país, que és Espanya. És per tot això que si nosaltres, des del Senat, hem aprovat l'article 155CE és precisament no per anar en contra del seu autogovern, sinó per defensar-lo. Puigdemont i els seus han incomplit tota la normativa espanyola, la Constitució, l'Estatut d'Autonomia, i fins i tot les lleis que ells mateixos van aprovar. Han emprat les institucions en el seu propi favor, òbviament amb el suport de les forces polítiques que l’han secundat al llarg del procés. Per tant, és la nostra responsabilitat instar el govern a aprovar el 155 per tornar a recuperar la normalitat, però també per protegir els catalans, que són les veritables víctimes del procés. I per això, benvolguts amics, vull recordar-vos que cridar a la insurrecció en tres idiomes diferents et converteix, en el millor dels casos, en un insurrecte en tres idiomes diferents, però mai en el líder inventat d'una República inexistent, utòpica, inventada, oprimida, quan la veritable opressió és portar al desastre tota la Comunitat i fugir a un altre país després de fer-ho. És per tot això que a Espanya, gràcies a un govern seriós i responsable encapçalat per Mariano Rajoy i amb el suport de tres formacions polítiques, Partit Popular, Partit Socialista i C's; hem pogut recuperar la normalitat vigent, i el més important, tal com vam prometre o jurar, en el meu cas vaig jurar, complir i fer complir la Constitució com a norma fonamental de l'Estat».

El vídeo sencer:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.