Setmanari d'informació local - 138 anys

«S'ha de denunciar la precarietat laboral que pateixen les dones amb diversitat funcional»

14951

El Consell, a través de la Direcció insular d'Igualtat i Direcció insular de Persones amb Discapacitat, ha organitzat una conferència per tractar la «doble discriminació» que sofreixen les dones amb discapacitat. Segons ha recollit la institució, la senadora de Podemos Pilar Lima i la directora d'IB3 Ràdio, Mar Cerezález, dugueren a terme dues xerrades a la taula rodona 'Dones diverses i apoderades', celebrat el dilluns.

Durant l'acte, la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, va assegurar que «en el cas de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, s'han de cercar protocols especials». «Treballant amb les dones de l'associació de persones sordes m'he adonat de la necessitat que tenim les administracions d'adaptar molt més les nostres polítiques», va afegir.

La trobada també ha servit per obrir un debat on els assistents han pogut fer arribar els seus dubtes, problemes i necessitats per obrir una nova línia de treball sobre aquesta situació. Cerezález va enfocar la seva intervenció en el camí que ha de seguir una dona amb diversitat per poder desenvolupar una carrera professional. La directora d'IB3 ràdio també va destacar la necessitat de la discriminació positiva.

«Només quan una persona amb diversitat funcional sigui contractada sense problemes, sense pensar que aquesta treballadora pot costar doblers a l'empresa per l'adaptació del seu lloc de treball o pels perjudicis; només llavors estaré d'acord en el fet que es llevin les mesures de discriminació positiva», va exposar.

Per la seva banda, Lima, coneguda per ser la primera parlamentària que ha intervengut en el Senat en llengua de signes, va centrar el seu discurs en l'apoderament de les dones amb diversitat fent una revisió del passat. Segons la senadora, «és un fet que per aconseguir majors oportunitats laborals, es necessita un entorn que compleixi amb l'accessibilitat universal, que inclou una educació inclusiva en totes les etapes, accés a la informació i als espais de formació formal i informal».

Lima ha assegurat que s'ha de denunciar la precarietat laboral que sofreixen les dones amb diversitat, a les quals se suma la diferència salarial pel fet de ser dones. «Si les dones tenen un sostre de vidre, les dones amb diversitat funcional ho tenim de ciment», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.