Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «No deixarem que la dreta fiqui les seves mans dins les nostres escoles»

14905

La formació ecosobiranista MÉS per Mallorca presentarà aquest dimarts 22 propostes de resolució que es poden englobar dins de tres categories: drets, transició econòmica i ecològica i exigència de respecte a les Illes.

En relació als drets, MÉS per Mallorca, presenta propostes per crear un protocol de bones pràctiques en l'àmbit del lloguer de l'habitatge, una altra per lluitar contra la precarietat juvenil. I també un pla d'exhumació de fosses, i una proposta per renovar la legislació de la cultura popular i una altra per crear un consell de benestar animal.

També presenten una sèrie de propostes de resolució per reforçar la transició econòmica i ecològica que du a terme el govern dels Acords Pel Canvi. La formació promou la compra pública i el producte local. Així com creu necessari avançar en temes de divulgació científica o posar en marca un pla d'igualtat de pagesia. També hi ha propostes de resolució per lluitar contra el 'tot inclòs' i el turisme de gatera, entre d'altres. Dins aquesta categoria un dels temes a destacar per a la formació és la Fiscalitat verda.

Les propostes de resolució de MÉS per Mallorca també inclouen l'exigència de respecte a les Illes amb propostes de reclamar un finançament just per la via judicial, o defensar les competències autonòmiques darrerament en risc constant de retallades per part de l'Estat. «També amb preocupació reivindicam la continuïtat dels jutjats de pau que l'estat espanyol pretén eliminar els dels municipis i deixar només els de Palma, Inca i Manacor. Aquests jutjats als diferents municipis fan una funció de registre civil i de resolució de conflictes i serveixen per no saturar la justícia», ha assenyalat Bel Busquets.

El portaveu David Abril ha valorat les propostes de resolució de l'oposició. «Tant el PP com Ciudadanos fan seguidisme del govern del pacte i Ciudadanos sembla que no viuen en aquest món». El portaveu de MÉS també ha estat contundent amb la proposta de la formació liderada per Albert Rivera i ha qualificat l'Alta inspecció educativa de «Santíssima Inquisició de les Escoles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.