Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP insta el Govern a anul·lar l’acord amb els Consells sobre competències de promoció turística

14893

El PP de les Balears instarà el Govern a anul·lar l'acord de Consell de Govern per a les transferències de les competències en matèria de promoció turística als Consells Insulars. Per al Partit Popular, suposa una «proposta regressiva» en comparació a l'acordat en el Ple de la Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars en març de 2015 per al trienni 15/18.

En aquest sentit, des del Grup Popular al Consell de Mallorca s'ha manifestat la negativa a «acceptar cap dotació pressupostària que estigui per sota de l'acordat el 2015 ja que, en base a l'acord del pacte d'esquerres, Mallorca rebrà d'aquí a 5 anys, és a dir en 2022, el que li correspondria per 2017 i això és inacceptable», segons ha explicat la formació en un comunicat.

En aquesta línia s'ha pronunciat el grup popular a la institució insular menorquina, que alerta sobre la intenció del Consell Insular d'acceptar una proposta que implicaria un 25 per cent menys de recursos respecte a la proposta de 2015, propiciant que Menorca «vegi reduïda la aportació econòmica any rere any».

Des del PP al Consell de Formentera tampoc no comprenen com el pacte d'esquerres ha acordat una suma inferior a la que va rebutjar al març de 2015, «quan reclamaven 1,2 milions i avui accepten rebre, com a màxim, 970.000 euros», han expressat. A més, han alertat que aquesta quantitat «anirà reduint-se any rere any pel que en 2022 quedarà reduïda a poc més de 800.000 euros».

Per la seva banda, el PP al Consell d'Eivissa, que ja té transferides les competències de promoció turística des de finals de la passada legislatura, acusa el Pacte d'esquerres del Govern de «fer-nos perdre 1,6 milions d'euros amb un acord que a més ens resta pes turístic a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.