Setmanari d'informació local - 138 anys

Camargo titlla «d'autèntic fracàs» la decisió de l'aplicació de l'article 155

La diputada assegura que demostra la «incompetència» del Govern espanyol per solucionar un problema polític

14847

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha assegurat que la decisió del Govern espanyol d'aplicar l'article 155 a Catalunya suposa un «autèntic fracàs» i demostra la seva «absoluta incompetència» per solucionar un problema polític. Així mateix, Camargo ha assegurat que aquest divendres en el Senat s'ha duit a terme un «espectacle lamentable» per part dels senadors del PP, sobre els qui ha dit que semblava que «gaudissin» amb l'aplicació de l'article.

Respecte al suport del PSOE, la diputada de Podem ha qualificat «d'absolutament vergonyosa» la «complicitat» entre PP i PSOE encara que ha defensat que el PSIB té una posició «diferent», que ha demanat que mantenguin. «El 155 no és la solució i la DUI tampoc ho és perquè amb cap de les dues vies es pot solucionar el conflicte». «La solució vendrà de la mà d'un referèndum amb garanties, el reconeixement del poble de Catalunya a poder decidir el seu futur i d'apostar pel diàleg», ha comentat.

Propostes de resolució

D'altra banda, Camargo ha explicat que el seu grup ha presentat 26 propostes de resolució, derivades al Debat de política general, relacionades, entre altres matèries, amb la millora de l'accés a l'habitatge o amb la precarietat laboral. Així mateix, altres propostes tenen a veure amb la creació d'una empresa energètica pública que impulsi el Pla de Transició Energètica; la creació d'una oficina de l'habitatge buit; que se segueixi demanant a l'Estat la condonació del deute públic; o que es reconegui la plurinacionalitat de l'Estat espanyol.

Igualment, la diputada ha destacat la instància al Govern perquè compleixi amb el compromís de reduir un 70 per cent el nombre de barracons a les Illes.

Pressupostos «més socials i més verds»

Així mateix, Camargo ha fet una valoració de l'acord pressupostari que va signar el dijous Podem amb el Govern per tenir uns pressupostos de la CAIB del 2018 que, ha assegurat, seran «més forts, més socials i més verds». En aquest sentit, ha definit que la manca de polítiques d'habitatge públic es podrà veure pal·liada per la pujada del 33 per cent del pressupost dedicat al Pla d'habitatge.

Igualment, la diputada ha explicat que es mobilitzaran habitatges buits que hauran d'estar inscrits a l'oficina d'habitatge buit i s'adquirirà sòl per cedir el dret de superfície a les cooperatives d'habitatge en cessió d'ús. També ha destacat que s'ha aconseguit incrementar el pressupost en medi ambient, fet que ha qualificat d'una «molt bona notícia» en la mateixa línia de tenir més cuidat per la terra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.