Setmanari d'informació local - 138 anys

Les propostes de Més per Menorca al Parlament seran un seguit de «reivindicacions històriques»

14839

MÉS per Menorca ha presentat aquest divendres les 16 propostes de resolució derivades del debat de política general de la Comunitat Autònoma.

De les 16 iniciatives, n’hi ha una que reclama al Govern que continuï reivindicant davant l’Estat la implementació de la tarifa màxima de 20 euros per als vols entre illes. Aquesta és una reivindicació històrica de Menorca, tant de la societat civil com de les seves institucions, que ha estat vetada pel Govern Rajoy cada vegada que el Parlament l’ha aprovada per unanimitat.

També es presenten dues iniciatives per millorar les condicions dels malalts i familiars de fora de Mallorca que són derivats a Son Espases. En aquest sentit, MÉS per Menorca preveu que amb l’obertura de les 20 noves places d’hostatge a Son Espases es millorarà molt la seva atenció, però considera fonamental resoldre altres qüestions pendents. Per això demana també que el Parlament insti el Govern a revisar les compensacions per manutenció i allotjament dels malalts i familiars que s’han de desplaçar per ser atesos en un hospital fora de la seva illa de residència i que el Parlament insti el Govern a revisar el conveni amb la residència Can Granada per tal de millorar les condicions dels seus usuaris.

El diputat Nel Martí ha assegurat que cal revisar i actualitzar el sistema i les quantitats en concepte de compensació per manutenció i allotjament dels malalts i familiars: «Tot i que fa un any es van incrementar un 10 % segueixen sent baixes. També es fa necessari millorar i agilitzar la seva gestió. Avui, per exemple, es paguen 36 euros per persona en concepte de pernocta i mitja pensió, en cas d’utilitzar un hostal o hotel, i si el pacient es trasllada a Palma per una consulta i torna el mateix dia, es paga una dieta de 14 euros per persona. Són insuficients, i la seva tramitació fa que moltes vegades el pacient no reclami la compensació», explica Martí.

Pel que fa a Can Granada, MÉS per Menorca posa en valor el fet que el Govern eliminés el copagament del servei que havia deixat el PP, però també creu que és hora de millorar certs aspectes, i que aquests es poden resoldre fàcilment revisant el conveni. Martí assegura que han rebut «queixes d’usuaris en temes com l’horari poc flexible, les dietes o la neteja de les habitacions. Es pot i s’ha de millorar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.