Setmanari d'informació local - 138 anys

La modificació del reglament de galeres s’obre a la consulta ciutadana a Palma

14773

El projecte de modificació del reglament del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres) s’ha obert a la consulta ciutadana a través de la web. Així, des d’aquest dimecres i fins el 6 de novembre es recollirà l'opinió dels ciutadans i organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma, que estan treballant les àrees de Mobilitat i d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, ha anunciat l'Ajuntament de Palma.

Les qüestions que es plantegen van en relació a:

  • Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa
  • La necessitat i oportunitat d’aprovar la modificació
  • El objectius de la norma
  • Les possibles solucions alternatives regulatòries i no regulatòries


Un cop recollides les propostes ciutadanes, s’estudiaran i es valorarà si tenen cabuda dins la nova redacció del reglament. La modificació del reglament introduirà canvis per garantir que es compleix la normativa laboral vigent.

També estudien afegir elements com limitar l’horari de treball dels cavalls, mesures especials per onades de calor, incrementar els controls i inspeccions de benestar animal i prestació del servei i imposar sancions que suposin la prohibició de la prestació del servei en lloc de només sancions econòmiques, a més de no donar més llicències d’aquest tipus i la promoció de la substitució a mig termini del carruatge per un vehicle elèctric.

«Totes mesures per actualitzar l’actual reglament, definir millor els compromisos i obligacions dels prestadors del servei, així com garantia del benestar animal i la qualitat del servei», apunten des de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.