Setmanari d'informació local - 138 anys

Èxit de la primera fase de microfinançament del documental 'Tot inclòs'

14733

El dimarts 17 d’octubre es va assolir el primer objectiu de la campanya de microfinançament del futur documental Tot inclòs: Danys i conseqüències del turisme a casa nostra. Varen arribar als 13.965 euros que, com a mínim, feien falta per assegurar poder-lo fer.

Des del col·lectiu editor del monogràfic Tot Inclòs, després de quatre anys editant aquesta publicació crítica amb el turisme, s'havia vist la necessitat de presentar aquesta veu en un altre format que pogués arribar a un públic més ampli. El format triat va ser el documental. Així, amb l'ajuda de l'audiovisual, podran dur la reflexió sobre el model de monocultiu turístic que s'ha establert aquí a una gran part de la societat.

Per finançar aquest nou projecte, el col·lectiu va optar per una campanya de micromecenatge que ara, assolida la fita marcada en una primera fase, ens permet assegurar la seva continuïtat i viabilitat. 

La majoria del finançament ve de persones a títol individual, però també ja han fet les seves aportacions tota una sèrie d'entitats: 1984, Alternativa per Artà, Alternativa per Pollença, Embaixada Llubinera a Barcelona, Amics de la Terra Mallorca, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (Barcelona), Assemblea Popular de Porreres, Associació Cultural Cap Vermell, Associació de veïnats Canamunt, Ateneu de Felanitx, Ateneu lo Tort, Ateneu Popular d'Esporles, ATTAC Mallorca, Col·lectiu Es Fibló, Cosso Felanitx, Ecoxarxa Mallorca, Encausades Cosso 2011, GEN-GOB Eivissa, GOB Mallorca, Jubilats per Mallorca, Nociones Comunes (Madrid), Plataforma Salvem Andratx, Salvem Portocolom, Sobrassada de Peix, Terraferida, Transitant i Tropicana Dreams Fest.

Segona fase

La campanya de microfinançament, que encara continua a la plataforma goteo.org, va començar el 9 de setembre. Aquesta consta de dues rodes de 40 dies i el 18 d’octubre acabà la primera d'elles. Aquest sistema de microfinançament funciona de la següent manera: per passar a la segona ronda fa falta aconseguir una quantitat mínima de doblers que asseguri la viabilitat del projecte. En aquest cas, el mínim per poder tirar endavant era de 13.965 euros que s'han superat amb escreix en aquesta primera fase amb l'ajuda dels primers 351 cofinançadors.

El passat dijous 19 d’octubre va començar una segona ronda per aconseguir arribar al pressupost òptim, 27.510 euros, per poder realitzar un audiovisual complet, rigorós i de qualitat. A l'hora d'emetre aquest comunicat el nombre de confinançadores ja pujava a 400 i s'havien recaptat 15.945 €.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.