Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell perfila els detalls per incloure Raixa a la xarxa europea de jardins històrics

14655

El Consell ha perfilat els detalls per integrar la finca de Raixa a la xarxa europea de jardins històrics amb la intenció de fer valdre «aquest espai singular sumant sinergies entre diferents països per promocionar aquests espais culturals». Així mateix, la integració a la xarxa permetrà dinamitzar i ampliar l'oferta turística, segons ha informat la institució aquest divendres.

Inicialment, ja s'han establert contactes amb l'Associació Europea de Jardins Històrics, una entitat que es va constituir a l'abril i que, actualment, la integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural a la Universitat de Barcelona. D'aquesta manera, el Consell ha volgut formar part i contribuir també al reconeixement europeu. Un objectiu que comparteixen amb jardins de tota Europa com Itàlia, Bèlgica, França o Alemanya.

Així, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha mantengut aquest divendres una reunió de feina amb el gerent de Raixa, Toni Colom i la professora Ajudant d'Història de l'Art, adscrita al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i membre de l'equip de restauració de Raixa, Julia Román.

Finalment, l'Itinerari Cultural Europeu és un distintiu atorgat pel Consell d'Europa a aquelles rutes, recorreguts i trajectes que aglutinin una sèrie de valors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.