Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI Intersindical demana al PSIB que actuï amb responsabilitat davant el 155

14641

L’STEI Intersindical ha informat aquest divendres que observa des de fa anys el procés que viu Catalunya en el seu camí cap a l’autodeterminació.

El sindicat participa en la plataforma unitària de sindicats alternatius de tot l’Estat que ha estat defensant el dret d’autodeterminació aquests darrers anys a Catalunya, mitjançant l’expressió democràtica del vot a les urnes. Concretament, diversos membres de l’STEI Intersindical varen viure la jornada històrica del referèndum de l’1 d’octubre, en què varen aconseguir votar, tenint tot l’aparell de l’estat en contra. Som, per tant, coneixedors profunds de la realitat que s’hi viu; i no volem participar de la imatge distorsionada sobre la realitat del Principat.

Aquest divendres el PSOE ha anunciat que ha pactat amb el PP –mitjançant l’aplicació de l’article 155– intervenir els mossos d’esquadra i els mitjans de comunicació autonòmics i convocar eleccions a Catalunya. L’anunci, completat amb les informacions que apunten la possibilitat d’il·legalitzar partits catalans, «és intolerable», expliquen des del sindicat.

«És per això que demanam als companys socialistes de les Illes Balears (amb qui hem compartit lluites durant anys i panys, i amb qui ens trobam sovint en els diversos mecanismes de participació que ha posat en marxa el Govern dels Acords pel Canvi) que facin un gest inequívoc de responsabilitat».

A més, expliquen: «Som conscients que hi ha gent molt vàlida en el projecte dels socialistes de les Illes Balears: des de la persona que dedica el seu temps lliure voluntàriament a una regidoria dins un ajuntament fins a la que ocupa una conselleria autonòmica, deixant per un temps la seva activitat professional habitual. La bona gent del partit socialista no ha de tudar el seu capital humà i polític posant-lo al servei d’un projecte que ha escorat perillosament la ideologia cap a la dreta repressiva, al servei d’allò que dicten els poders econòmics que decideixen la política a l’estat espanyol. L’STEI demana al PSIB que actuï amb responsabilitat davant tot això, i que –en l’oposició a l’article 155– passi de les paraules als fets».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.