Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem: «L'Espanya del PP no condemna la corrupció i sí manifestacions pacífiques»

14523

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha transmès aquest dimarts la seva solidaritat amb els pobles de Galícia i d’Astúries afectats pels incendis i als Jordis, Sánchez i Cuixart, «que aquest dilluns han passat la nit a la presó en un cas insòlit a l’Europa democràtica i en un estat de dret que és el de ser presos polítics».

«Des de Podem pensam que enviar a la presó dirigents de la societat civil per organitzar manifestacions pacífiques té un nom; són presos polítics», ha dit Camargo en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament.

«Europa està fent prevaldre la diplomàcia i seria un excel·lent moment per crear les condicions necessàries per a una mediació atesa l’escalada repressiva de Catalunya empresonant gent només per organitzar manifestacions pacífiques. Puigdemont es va demostrar absolutament disposat perquè el diàleg i la mediació poguessin donar-se una vegada que va suspendre la declaració de la República catalana», ha valorat Camargo.

Podem creu que no és així «com es fa la democràcia; com es fa la pàtria que diuen defensar els representants del PP, de Ciudadanos i amb aquest estrany company de viatge que li ha sortit que és el PSOE, així no es defensa la democràcia, no es defensa l’estat de dret», insisteix la diputada. «És una regressió autoritària i mentre que veiem com Urdangarin, Millet o altres membres destacats del PP no passen nits a la presó implicats en casos de corrupció molt greus, els Jordis passaran no sabem quantes nits empresonats i sense llibertats. Aquesta és l’Espanya del PP. Una Espanya que no condemna la corrupció i en canvi condemna manifestacions pacífiques per expressar el dret del poble català a decidir el seu futur».

«Pel bé de la nostra democràcia seria necessari trobar-hi les solucions, insistim, que com sempre hem dit passen pel diàleg, per un referèndum pactat i amb garanties. Per seure a una taula i poder negociar de manera tranquil·la, amb un tèntol que ja es va demanar i que el govern de Rajoy no ha volgut agafar». Ha remarcat: «Ens jugam molt, el futur de la democràcia de l’Estat espanyol. Cal aturar l’espiral repressiva i el PP hauria de deixar d’actuar d’aquesta manera i posar fil a l’agulla per fer net a l’organització més corrupta d’Europa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.