Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 1.228 professionals sanitaris es formen en català als hospitals públics

14493

Un total de 1.228 professionals sanitaris estan rebent cursos gratuïts de català als hospitals públics, organitzats per les Conselleries de Salut i de Cultura, Participació i Esports a través del Servei de Salut i de l'Institut d'Estudis Baleàrics (Illenc). Segons ha informat la Conselleria de Cultura, els cursos començaren dia 2 d'octubre i acabaran la setmana del 26 de gener.

Fins ara han començat 44 cursos, els quals es duen a terme als centres hospitalaris de Son Llàtzer (11 cursos), Son Espases (16), l'Hospital d'Inca (4), l'Hospital de Manacor (5), l'Hospital Mateu Orfila (3), i Can Mises (5). Els cursos que s'ofereixen són de tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2) i s'imparteixen tant en modalitat presencial (26 cursos) com en semipresencial (18 cursos).

Des de la Conselleria han explicat que aquesta oferta formativa específica s'ha posat en marxa tenint en compte les necessitats i demandes que des del Servei de Salut han fet arribar tant a la Direcció general de Política Lingüística i a l'Illenc. S'ha baixat fins a deu el mínim d'alumnes inscrits per poder obrir un grup i, encara que els ja han començat, la matrícula continua oberta. En aquest sentit, han indicat que si algun curs que estava previst no s'ha arribat a posar en marxa ha estat per falta d'inscripció i en cap cas per falta de professorat.

A més, les dues Conselleries també han posat en marxa conjuntament uns altres projectes com per exemple la reedacció de la Guia Bàsica de Conversa Sanitària, de la qual s'han fet 2.000 exemplars que pròximament es distribuiran entre aquest col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.