Setmanari d'informació local - 138 anys

Els teatres principals de Palma i Maó intercanviaran espectacles

14449
Signatura del conveni entre el Teatre Principal Palma i el Teatre Principal de Maó. | Consell de Mallorca

Els teatres principals de Palma i Maó han signat aquest divendres un acord de mobilitat amb la «intenció de contribuir a la difusió, mobilitat i promoció exterior de les produccions» de Balears.

Així mateix, han coincidit en la necessitat de crear un mapa de creació de les arts escèniques en català mitjançant col·laboracions i, especialment, coproduccions, establint relacions fluïdes amb els diferents espais públics de l'àmbit d'influència cultural, segons ha informat el Consell de Mallorca.

El vicepresident primer i conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha expressat que «l'acord és excepcional perquè és fruit de la col·laboració institucional i perquè és un acord no de bones intencions, no del que volem fer, sinó del que ja estem fent. És posar sobre paper l'experiència de treball que fa un any que estem desenvolupant».

Per la seva banda, el primer tinent de batle de Cultura de l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, ha comentat que «és un pas important», ja que al Teatre Principal de Maó «sempre hem tingut clar que és imprescindible que hi hagi una relació amb les institucions de les altres illes per fomentar l'intercanvi de propostes, coordinar la programació i tota la línia d'ajudes a la producció, que són objectius fundacionals del Principal».

Temporada 2017-2018

Aquesta col·laboració es podria concretar per a la Temporada 2017-2018 en la presència regular en el Teatre Principal de Maó de les produccions i coproduccions realitzades en el Teatre Principal de Palma.

Finalment, l'acord de col·laboració també contempla la presència del Principal de Maó en la Comissió de Valoració dels projectes que es presenten en el procés de selecció per a les coproduccions a la Sala Petita del Principal de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.