Setmanari d'informació local - 138 anys

La vigilància de la posidònia ha assistit a un total de 6.678 embarcacions

14427

El servei de vigilància de la posidònia a les Balears, que ha dut a terme l'empresa SOLRAC+, ha durat tres mesos, juliol, agost i setembre de 2017, i ha dut a terme actuacions per tot l'arxipèlag, assistint a un total de 6.678 embarcacions. L'operatiu d'estiu ho formaven deu embarcacions i deu patrons, encara que el nombre d'aquests últims podia augmentar durant els mesos d'agost i setembre per fer torns i rotacions, segons informa el Govern.

L'objecte d'aquest dispositiu ha estat la vigilància dels hàbitats marins protegits, especialment pel que fa a les fanerògames marines, com la posidònia oceànica. Així, el servei ha informat sobre la prohibició dels vaixells de la zona de fondejar sobre la posidònia oceànica i també ha donat suport i assessorament a vaixells en les tasques de fondeig i desfondeig a les zones sorrenques, i ha estat un «gran impuls» per a la protecció de les prades de la posidònia i per a la conscienciació dels patrons i els ciutadans dels danys que fan les ancores en aquests hàbitats.

D'aquesta manera, s'han fet tasques de vigilància en els àmbits marins, s'han difós adhesius i fullets entre els patrons de les embarcacions i s'ha donat suport i assessorament pel fondeig el desfondeig principalment en embarcacions amb eslores compreses entre 15 i 110 metres.

A més, les sortides també s'han coordinat entre la Guàrdia Civil i els Agents de Medi ambient. També s'ha informat sobre altres incidències relacionades amb la conservació de la naturalesa i fins i tot s'han dut a terme immersions amb els bussos professionals per determinar zones de fondeig dubtoses. Segons el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, «aquest dispositiu vol evitar l'impacte sobre la posidònia», i ha dit que espera que «l'any que ve hàgim de parlar d'unes xifres inferiors d'actuacions».

«Unes 6.700 embarcacions han rebut informació, a algunes se'ls ha ajudat a fondejar o se'ls ha desplaçat d'un lloc per primera vegada a les Balears», ha detallat Vidal. A més, ha recordat que fondejar sobre posidònia està prohibit, «però el Decret de posidònia establirà els criteris sobre aquest assumpte i les mesures que s'hauran de prendre».

D'altra banda, al moment de màxima tensió per la campanya d'incendis, «els Agents de Medi ambient s'han embarcat en 90 ocasions en les mateixes embarcacions de vigilància per reforçar el servei». Enguany, en tres mesos s'ha ajudat a fondejar o a canviar de fondeig 6.678 embarcacions a les Illes: 1.409 a Mallorca, 285 a Menorca i 4.984 a Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.