Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Palma és una ciutat que ha de ser estimada»

MÉS per Palma ha organitzat una visita cultural per donar a conèixer la barriada de Son Espanyolet i el patrimoni que guarda

14259
Noguera amb els participants de la visita a Son Espanyolet. | MÉS per Palma

Vil·la Eulàlia, la desapareguda fàbrica de ceràmiques ‘La Roqueta’, el Mercat des Tenis i les plantes baixes tradicionals de la zona amb elements modernistes dels carrers Mas, Porto i Alzina són alguns dels espais i edificis emblemàtics que caracteritzen la barriada de Son Espanyolet.

MÉS per Palma ha organitzat aquest dissabte una visita cultural que ha estat guiada per l'historiador Josep Francesc Borne. Una cinquantena de persones s’han reunit a la cruïlla entre els carrers Barrera i Miquel Porcel, punt de partida per conèixer, de primera mà, el passat, el present i el futur d’aquest barri ciutadà.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha participat a l’acte i ha agraït la participació dels assistents. Noguera ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la visita. «Son Espanyolet és un barri històric que mereix ser conegut», ha assegurat.

Noguera ha explicat que la barriada és un nucli tradicional que té una protecció especial en el planejament urbanístic de la ciutat amb una nova normativa impulsada per l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de la qual n’era regidor fins fa mig any.

La proposta s’inclourà en el futur Pla General d’Ordenació Urbana de Palma i l’objectiu és «preservar la fesomia, la identitat i el caràcter propi dels pobles i barris», ha afegit el batle. A més, alguns dels edificis emblemàtic com Vil·la Eulàlia s’han inclòs enguany en el Catàleg d’edificis protegits de Palma.

Singularitat dels barris

Així mateix, Noguera ha remarcat la singularitat de tots i cada un dels barris i pobles de Palma, «una ciutat que ha de ser estimada». «El que volem amb aquestes visites és conèixer, precisament, la història de la nostra ciutat per assegurar un futur prometedor», ha expressat. «Fem polítiques per a conservar la memòria històrica i la simbologia dels barris de Palma, que aporten un valor molt important per a la nostra ciutat», ha afegit Noguera.

Els assistents s’han mostrat, en tot moment, interessants i participatius durant les més de dues hores que ha durat el recorregut, i han volgut compartir algunes experiències personals per construir la història comuna de tots i cada un dels espais i edificis visitats a Son Espanyolet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.