Setmanari d'informació local - 138 anys

'Ciutat per a qui l'habita' refusa el premi Sinofós concedit per MÉS per Palma

14247

El moviment social 'Citutat per a qui l'habita no per a qui la visita' ha assenyalat que no acceptarà el premi Sinofós que li ha concedit MÉS per Palma. Des de la Plataforma han explicat que no cerquen premis de partits, sinó «altres maneres de viure i conviure que ens ajudin a generar alternatives i polítiques efectives per combatre la turistització de Palma i els estralls que aquesta provoca».

Per aquest motiu, han afegit, els ha «sorprès» la concessió d'aquest premi i han assegurat que «fins i tot» els genera «certa incomoditat», «tot tenint en compte que el discurs de MÉS per Palma i MÉS per Mallorca no està en consonància amb les seves actuacions ni, molt menys, amb les nostres principals reivindicacions», han asseverat.

Així mateix, des de la Plataforma consideren que des de les institucions on MÉS per Palma i MÉS per Mallorca es troben presents han tengut «moltes oportunitats» de premiar-los amb accions «políticament i socialment més valuoses que els premis Sinofós». Per exemple, afegeixen, «promovent accions i normatives valentes per dificultar la mercantilització de l'habitatge i garantir l'accés a un habitatge digne i a un preu assequible i en consonància amb els sous precaris d'una part important de les veïnades» o també «recuperant l'espai públic de les nostres places, carrers i passejos envaïts i convertits en vies de trànsit ocupats pel consumidor-turista», entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.