Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB mostra el seu suport a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

14187

L'Obra Cultural Balear ha explicat aquest dijous que des de la seva fundació està al costat dels drets individuals i col·lectius, i entre aquests el dret inalienable dels pobles a l’autodeterminació. «Per això, des del primer moment hem donat suport al procés d’emancipació iniciat al Principat de Catalunya».

Aquest suport va arrancar dia 9 de juliol de 2010 a la plaça de Cort de Palma en l’acte 'En defensa del nostre autogovern. Som una nació. Nosaltres decidim', convocat per una plataforma integrada per l’Obra Cultural Balear i per les forces polítiques PSIB-PSOE, UM, PSM, EAV, Iniciativa d’Esquerres, ERC, Els Verds i Entesa per Mallorca. El punt quart del manifest que es llegí deia: «Manifestam la nostra solidaritat amb el poble del Principat de Catalunya i donam suport a les mobilitzacions i iniciatives unitàries que es duran a terme durant els propers mesos en defensa de l’autogovern».

L’OCB, integrada en la Coordinadora d’Entitats per a la Democràcia, va denunciar la persecució de l’Estat a les disposicions i actes emanats de la convocatòria, i la detenció de càrrecs de l’administració, en un acte multitudinari celebrat a Can Alcover dia 21 de setembre.

De la mateixa manera, expliquen des de l’OCB que varen denunciar la repressió i la brutalitat exercida per la Policia espanyola i la Guàrdia Civil sobre la ciutadania que anava a votar, participant en la concentració a Cort l'1 d’octubre convocada novament per la Coordinadora d’Entitats per a la Democràcia.

I ara, davant la investigació oberta per la Audiencia espanyola als presidents d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, per un suposat delicte de sedició, l’Obra Cultural Balear torna a donar el seu suport «explícit i inequívoc a la ciutadania del Principat, que ha decidit poder decidir, i als dos presidents perseguits».

Finalment, l’Obra Cultural Balear insisteix a denunciar «la deriva totalitària del Govern de l’Estat que posa en entredit o segrestant els drets individuals i col·lectius, i rebaixant la democràcia fins a graus insostenibles i intolerables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.