Setmanari d'informació local - 138 anys

ERC: «La violència contra Catalunya ha estat orquestrada per tot l'Estat espanyol»

14171

Esquerra Republicana assegura que no demanarà «només» la dimissió de Rajoy, ja que, considera que la solució «no passa només per canviar el president del govern espanyol, perquè el problema és estructural». És a dir, expliquen, «la violència i l'ofensiva contra Catalunya ha estat orquestrada per tot l'engranatge de l'Estat i reflecteix tota una manera d'entendre la relació d'aquest Estat amb aquells que considera que són els seus súbdits».

És per això que entenen que si han de demanar dimissions, «hauríem de començar per Felip de Borbó, que és el cap de l'Estat, i continuar amb els ministres, fiscals, comandaments policials, delegats de govern, etc.». Igualment, han assenyalat la seva voluntat de demanar responsabilitats també al PSOE i a Ciudadanos, que han estat «còmplices» de la repressió exercida a Catalunya aquests dies, «especialment el dia del referèndum».

«La darrera gota d'aquesta escalada de violència injustificada i desmesurada ha estat el discurs pronunciat pel rei d'Espanya, que tota la premsa internacional i, també, les institucions democràtiques, han interpretat com quelcom semblant a una 'declaració de guerra encoberta'», en el sentit, expliquen «que no hi ha hagut cap apel·lació al diàleg, a l'entesa o al respecte pels drets fonamentals de les persones, i sí, en canvi, moltes paraules pujades de to per referir-se als veritables representants de la ciutadania del principat escollida democràticament, com són el president de la Generalitat, els seus consellers i els diputats del Parlament».

Per la seva banda, recorden que Pedro Sánchez ha escrit, al seu compte de Twitter: «Es intolerable el acoso que están padeciendo quienes velan por nuestra seguridad. Toda nuestra solidaridad con la Policía y la Guardia Civil». El president d'Esquerra Republicana, Mateu Xurí replica irònicament: «Brillant el socialisme que posa la llei abans que la democràcia i que defensa els que peguen abans que els que reben».

Amb tot, des d'Esquerra Republicana demanen al Govern de les Illes Balears que faci una «declaració institucional que condemni la repressió i la violència de les forces de l'estat, i que si el PSIB no ho vol fer, MÉS per Mallorca i Podemos es replantegin el pacte dels acords pel canvi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.