Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca considera «indigne d'un cap d'Estat» el discurs del rei espanyol

14159

El coportaveu de MÉS per Mallorca ha manifestat aquest dimecres en nom del partit ecosobiranista la seva preocupació pel discurs pronunciat aquest dimarts per part del rei espanyol.

Afirmen que és «indigne d’un cap d’Estat», en paraules de David Abril, «perquè va enterrar qualsevol possibilitat de diàleg i va ser el preludi d’un temps foscs, de retallades democràtiques en general i de l’autogovern de Catalunya en particular. El monarca ha actuat com un lacai més del PP i no ha representat a la immensa majoria de gent que voldria diàleg i no embrutar més el conflicte».

Alhora la coportaveu de la formació ecosobiranista, Bel Busquets ha assenyalat que al seu discurs el rei va culpabilitzar del que ha passat a la Generalitat i a Puigdemont oblidant que és «la ciutadania la que ha estirat dels polítics catalans, la que ha manifestat la seva voluntat de reivindicar el dret a decidir, i a la qual el govern espanyol no farà callar». Busquets també ha criticat la similitud del discur fet pel monarca amb el relat del PP. «És el mateix argumentari que el del Partit Popular». La portaveu ha lamentat que el rei no hagi dedicat ni un minut a les 900 persones que varen resultar ferides per les brutals càrregues policials.

«Mai un cap d’Estat no hauria de seguir els dictats del PP i Ciudadanos, els partits que han alimentat aquesta escalada de negació de la política i d’ús de la força per resoldre la qüestió catalana, que només es pot encarar des del diàleg i el respecte, un diàleg i respecte del tot absents en el discurs del monarca», ha afirmat Abril, qui ha criticat que «un cap d’Estat mai no havia fet un discurs tan dur contra les institucions catalanes, gairebé d’apologia de la violència, i tan enfora dels desitjos de democràcia del poble de Catalunya».

Així, MÉS per Mallorca rebutja activament «qualsevol aplicació de l’article 155 de la Constitució, detencions de càrrecs públics o qualsevol altre mesura per part de l’Estat que aprofundeixi encara més en una escalada que fereix greument la democràcia de tots i totes. La democràcia no és patrimoni de ningú però sobretot no ho és dels qui no varen moure ni un dit per defensar-la i deixar enrere la dictadura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.