Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana a Foment revisar a la baixa la tarifa dels vols interilles

14087
Un avió d’Airbus. | E.P.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha demanat al ministre de Foment, Iñigo de Serna, revisar a la baixa la tarifa de referència dels vols interilles per evitar que, malgrat el descompte del 75 per cent de resident en aquests trajectes, es puguin produir pujades de preu per part de les companyies aèries.

La tarifa de referència actual, sense el descompte de resident, és de 90 euros i es proposa que es redueixi a 60 euros, segons ha informat la Conselleria aquest dissabte.

Així mateix, el conseller ha proposat que la tarifa hauria de passar dels 90 euros actuals als 60 euros (preu abans del descompte del 75 per cent de resident).

En la carta, Pons ha advertit que s'ha d'actuar preventivament i ajustar la tarifa de referència de les rutes de les OSP (Obligació de Serveis públics Interilles) perquè no pugui haver-hi efectes negatius.

Pons ha insistit que l'objectiu és que la millora en l'increment del descompte dels residents beneficiï als ciutadans i evitar que aquests quedin en mans d'eventuals pujades per part de les companyies.

A més, el conseller ha proposat la revisió de la tarifa de referència (que actua com un límit tarifari en els vols interilles) perquè aquesta no s'ha modificat des de 2013 i, en la seva quantia actual, se situa molt per sobre del preu que en realitat tenen els trajectes.

Tarifes de vols

De fet, les dades aportades en la darrera Comissió Mixta entre el Ministeri de Foment i la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat confirmen que actualment les tarifes d’aquests vols se situen, de mitjana, entre els 58 i 62 euros (abans de l'aplicació del descompte de resident del 75 per cent).

Finalment, el conseller ha recordat en la seva carta que la pròpia Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) indica que una tarifa de referència d'import superior a les de mercat pot tenir «incidència negativa des del punt de vista de la competència i recomana que es garanteixi una correcta fixació de la tarifa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.