Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Maria: «Volem donar un nou impuls a la normalització lingüística a Menorca»

14039

El conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, ha assistit a la Jornada de Dinamització Lingüística que ha organitzat la Direcció General de Política Lingüística del Govern Ho ha fet acompanyat de les dues responsables del Consell en matèria lingüística, Eva Florit i Pilar Vinent.

La intenció de Maria és impulsar nous programes i actuacions a Menorca per redreçar polítiques de normalització de la llengua catalana, que l’anterior Govern Bauzá va enderrocar. «Tota la feina feta gairebé en trenta anys va quedar desfeta durant l’anterior legislatura, es va tirar tot per terra. I tot el que es desmunta és més mal de muntar-ho després. Ara intentam aixecar aquesta paret, prendre noves iniciatives perquè queda molt feina per fer malgrat que Menorca és l’illa de les Balears millor posicionada en aquest sentit», ha afegit el conseller.

La jornada, celebrada a l’Arxiu del Regne de Mallorca, ha tengut una densa agenda en comunicacions; una part per a les actuacions en la matèria i l’altra per a la reflexió. S’han ofert diverses xerrades en diferents camps de la llengua i s’han explicat iniciatives duites a terme en els diferents municipis de les Illes. En el cas de Menorca, Pilar Vinent i Eva Florit han parlat dels tallers de rebosteria i de la Fira del Llibre en català.

Miquel Àngel Maria ha valorat positivament la Jornada «perquè es posen en comú experiències de contractació, tramitació, sensibilització, etc. en matèria de normalització lingüística». Les sessions han comptat amb professionals de la llengua de diferents administracions per aportar coneixement i noves iniciatives en diferents línies d’actuació.

El conseller de Cultura ha aprofitat per entrevistar-se amb la directora de Política Lingüística, la menorquina Marta Fuxà, per poder dur a terme algunes accions a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.