Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB anuncia que no té «res a celebrar» en el Dia Internacional del Turisme

13989

El grup ecologista GOB ha afirmat que no té «res a celebrar» en el Dia Internacional del Turisme, que se celebra aquest dimecres, i ha apuntat que «després de l'èxit de la primera manifestació a les Balears contra la saturació turística, col·lectius de les Illes i d'altres ciutats i territoris continuam treballant en xarxa per generar resistències i alternatives».

L'entitat ha concretat que estan treballant conjuntament amb Madrid, Barcelona, València, Lisboa i Venècia en «la creació d'una xarxa de ciutats del Sud d'Europa afectades per la indústria turística». Així, el GOB ha recordat que el passat mes de juny, col·lectius d'aquestes ciutats es reuniren a Palma per «començar a teixir una xarxa de col·laboració entre diferents territoris que s'enfronten als excessos del monocultiu turístic intensiu i que treballen per visibilitzar les conseqüències negatives que es deriven: sobreexplotació del territori i dels recursos, precarietat i explotació laboral, pèrdua de la ciutat, etc.».

Així, han constatat que, mentre a Mallorca s'organitzava una primera manifestació, a Lisboa i Venècia, organitzaven també jornades de debat i mobilitzacions sobre les mateixes qüestions, amb la presència de companys de l'Assemblea Ciutat per qui l'habita'. «No celebram ni molt menys el Dia internacional del Turisme però volem aprofitar-ho per reclamar, com férem dissabte al carrer més de 3.000 persones, límits a la indústria turística i polítiques turístiques i econòmiques veritablement rupturistes amb el model actual», han assenyalat des de l'organització ecologista.

Finalment, han apuntat que, juntament amb els diferents col·lectius i moviments de resistència als processos de turistització d'aquests territoris, estan treballant en la redacció d'un manifest a escala europea «que posi sobre la taula la problemàtica comuna, a més de treballar en la cerca conjunta d'accions coordinades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.