Setmanari d'informació local - 138 anys

Llucmajor inicia les obres de canalització de gas natural

13887
Inici de les obres de canalització de gas natural a Llucmajor. | Ajuntament de Llucmajor

L'Ajuntament de Llucmajor ha iniciat, a través de la companyia distribuïdora de gas Redexisgas, les obres de canalització de gas natural a 3.500 habitatges i també la construcció de la planta de gas natural liquat (GNL) en els terrenys de la zona de Son Gall.

A més, la companyia té prevista una inversió global d'1,5 milions d'euros, segons ha informat el Consistori aquest dissabte. Les primeres tasques consisteixen a enterrar una canonada i deixar-la llesta per poder fer les connexions al nucli urbà que, potencialment, podrà subministrar aquest nou servei de gas natural.

Així mateix, una vegada construïda aquesta xarxa troncal, s'aniran fent les canalitzacions als carrers que sigui necessari sempre atenent a les demandes veïnals de subministrament.

D'aquesta manera, està prevista la construcció d'uns 11 quilòmetres de xarxa de gas. Actualment, el municipi compta amb GNL canalitzat a la zona de Son Verí Nou, Cala Blava i s'Arenal.

Més «sostenible»

En aquesta línia, el batle de Llucmajor, Bernadí Vives, ha apuntat que «amb l'experiència que tenim en els llocs on ja tenim gas natural canalitzat, sabem que és molt positiu en molts sentits: és més còmode, més econòmic i des del punt de vista medi ambiental, és més sostenible».

«Molta gent del municipi ens ho demanava fa temps i creiem que és molt important que puguin gaudir d'aquest servei», ha conclòs Vives. Finalment, el Consistori ha destacat que amb aquest sistema les emissions de CO2 es redueixen un 30 per cent, en comparació d'altres fonts d'energia com el gasoil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.