Setmanari d'informació local - 138 anys

El degà de la UIB, Miquel Deyá, requisa una senyera durant l'acte a favor de la democràcia

13847
El degà de la Universitat de les Illes Balears, Miquel José Deyá, ha requisat, després de l'acte que s'ha duit a terme aquest divendres migdia a la UIB, una estelada. Qui fou el director general d'Universitats durant el Govern de José Ramón Bauzá ha irromput al claustre de la Facultat de Filosofia i Lletres per a retirar la bandera de l'estàtua de Nuredduna i un cartell amb la frase «Urna grande y libre» sota l'amenaça de desallotjar i tancar el claustre; els estudiants han respost unànimement amb el cant de l'Estaca. No és la primera vegada, emperò, que el degà suscita aquest tipus de disputes; aquest mateix dijous ja retirà una estelada que es trobava en la mateixa estàtua al·legant que no es poden exhibir símbols al claustre. Igualment, el passat mes de juny el degà provocà les critiques d'una gran part de la comunitat universitària afegit un text d'exaltació franquista a les proves de la selectivitat.
 
 
Els membres d'Estudiants en xarxa, una de les entitats convocants de la concentració, han afirmat que lamenten «l'actitud intolerant del degà» i que els actes de suport amb Catalunya continuaran amb les mobilitzacions que facin falta i ja preparen la convocació d'una vaga d'estudiants per al proper divendres 29, tot coincidint amb la manifestació organitzada per la Coordinadora per a la Democràcia. 
 
Diverses entitats pertanyents a la comunitat universitària de la UIB havien convocat, aquest divendres, una concentració per a reivindicar el seu vot a favor de la democràcia i del referèndum de Catalunya. És per això que els estudiants han volgut mostrar el seu «total rebuig» als «actes repressius succeïts a Catalunya per part de l'Estat espanyol», repartint paperetes del referèndum i fent una votació simbòlica per a seguidament concloure la concentració amb el cant de la Balanguera, els Segadors i la Muixeranga i fer el recompte al claustre de l'edifici Ramon Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.