Setmanari d'informació local - 138 anys

La Felib elabora una guia pràctica sobre transparència als ajuntaments

13765

La Federació d'Entitats Locals de les Balears (Felib) ha elaborat una guia per a una major transparència dels ajuntaments en col·laboració amb el Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) i el Govern.

La guia, que es repartirà als ajuntaments de les Illes, recull la manera de comunicar-se millor entre l'administració local i els ciutadans.

El manual de transparència recull les preguntes essencials que els ajuntaments s'han de fer per implantar un sistema de transparència eficaç i com s'ha de posar en pràctica -sobretot a través de les xarxes i la web-; explica també com s'ha de facilitar l'accés a la informació i quin ús s'ha de fer del codi de bon govern.

Finalment, el llibre explica com es pot obtenir el segell de transparència i participació 'Infoparticip'.

«La transparència és la manera d'aconseguir un municipi més obert, plural i democràtic i de ser més propers als ciutadans. La tecnologia ens ho ha permès i els ajuntaments tenim l'obligació d'actualitzar-nos», ha assegurat el president de la Felib, Joan Carles Verd.

«Dades com el pagament mitjançant els proveïdors o convocatòries per a subvencions han de ser públiques, és la manera de facilitat tràmits i informació i de ser una administració més eficaç», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.