Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalina Cladera: «Arrossegam un dèficit de finançament històric, tots l'hem patit»

13717

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha acusat al president del Govern espanyol Mariano Rajoy, «d'incomplir la seva paraula» per haver assegurat Sistema de Finançament Autonòmic per enguany i ha lamentat que la falta de consens entre autonomies impedeixi aconseguir «un model que serveixi a tot l'Estat». Així ho ha expressat aquest dimarts Cladera durant la seva compareixença en la Comissió d'Hisenda i Pressupostos per explicar l'actual situació de les negociacions per aconseguir un nou model en la qual ha assegurat que «a hores d'ara ja hauria d'estar fet, aprovat i en ple funcionament».

En aquest sentit, la consellera ha demanat «rigorositat» a l'hora de dissenyar el nou Sistema de Finançament, allunyat de l'actual debat «poc científic, perquè es basa en variables no gaire sòlides i difícils de gestionar de manera homologable». «Seguesc trobant a faltar una proposta per part del Govern rigorosa, real, valenta i seriosa. S'ha amagat en una excusa rera una altra des del 2014. Tornam a estar en el punt de partida. No hi ha voluntat política d'iniciar una reforma del sistema», ha criticat.

«Arrosegam una falta de finançament històric»

Actualment, les Illes són la segona comunitat que més doblers aporta al sistema de finançament i la novena a rebre recursos en la distribució final. En xifres, el 2015 les Balears reberen 347 milions d'euros menys dels aportats. Per aquest motiu, la consellera ha assegurat que des del Govern es reclama que s'apliqui «d'una vegada per totes» el principi d'ordinalitat.

«Arrossegam una falta de finançament històric, tots l'hem patit i patim, i aquesta motxilla provoca una feblesa per desplegar els nostres serveis públics, i a més ha anat creixent de manera que ha generat un fort increment del deute de la comunitat autònoma», ha lamentat Cladera, qui calcula que l'infrafinançament des del 2002 se situa entorn dels 5.000 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.