Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB al·lega contra la implantació de gas en el llevant menorquí

13709

El GOB de Menorca ha presentat recentment al·legacions al projecte d'implantació de gas a la zona del llevant menorquí perquè consideraren que no hi ha fonament per declarar aquestes actuacions com actuacions d'utilitat pública i d'interès econòmic. L'organització ecologista ha considerat aquest dimarts que la implantació de l'empresa Gas Natural a partir d'una xarxa de canalitzacions és una iniciativa que pot tenir interès empresarial per als seus promotors, però no entenen els arguments per donar a aquesta actuació «un tracte de favor institucional».

«Declarar d'utilitat pública i d'interès autonòmic un projecte que es basa en combustibles fòssils i que no té perspectives d'aportar cap estalvi significatiu d'emissions contaminants no està justificat», han assenyalat. El GOB ha recordat que l'estalvi d'emissions que estima aconseguir la gasificació a partir de la implantació total a l'Illa representaria en realitat l'1,6 per cent de les emissions de Menorca.

«La xifra és un desig, no una realitat, fins que no s'aconsegueixin suficients clients per traslladar la teoria a la pràctica. A més, almenys en els primers anys, el percentatge d'estalvi d'emissions seria encara més baix», han dit. Els ecologistes també adverteixen que la regulació actual diu que la planificació de les instal·lacions de transport i distribució de gas natural i de les seves instal·lacions actuals, quan se situïn o passin per sòl no urbanitzable, han d'estar reflectides en l'instrument d'ordenació territorial.

En aquesta línia, han apuntat que aquest requisit només es pot evitar quan hi hagi raons d'urgència o excepcional interès. «En aquests moments els dipòsits projectats i una bona part de les xarxes es plantegen en sòl rústic i no es veu urgència o interès excepcional per evitar complir amb aquest requisit», han subratllat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.