Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca: «El referèndum suposa el major desafiament al règim i l’statu quo espanyol des de la Transició»

13689
MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha comunicat aquest dilluns que és al costat dels pobles que volen exercir el dret a decidir el seu futur de forma democràtica. «Sempre hem estat i estarem al costat dels pobles que volen exercir el dret a decidir el seu futur de forma democràtica, pacífica i lliure; per tant, donam tot el nostre suport al referèndum català convocat per al proper 1 d’octubre».

A més, han explicat que com a republicans, socialistes, feministes i ecologistes, «aquest referèndum suposa el major desafiament al règim i l’statu quo espanyol sorgit des de la Transició, que ha fet de la monarquia una imposició, de la separació de poders una quimera i de la justícia un somni. Entenem que com a tal, el referèndum hauria de rebre el suport de qualsevol progressista de cor».

Des de la formació ecosobiranista han lamentat la «manca de diàleg i d’altura de mires» per part del Govern i l’Estat espanyol en els darrers anys. «Però més que lamentar hem de condemnar la seva actitud els darrers mesos, que ens escandalitza i va més enllà de la seva anunciada voluntat d’impedir el referèndum: amb el beneplàcit del PSOE i C’s, el PP i tota l’estructura de l’Estat s’ha dedicat a perseguir la divergència ideològica a Catalunya. Han imputat la mesa del Parlament per permetre un debat i a membres de l’anterior Govern de la Generalitat per fer una consulta; han citat de declarar més de 700 batles i batlesses per un fet no succeït; han registrat impremtes i mitjans de comunicació; han requisat cartells i planxes d’impressió amb publicitat d’organitzacions privades; han semi suspès l’autonomia catalana sense cap llei o sentència que ho avali; etc.».

MÉS per Mallorca ha comunicat que davant aquesta «persecució ideològica i la vulneració de drets fonamentals» com són d’expressió, d’impremta o d’informació, «no podem ni volem callar, i demanam a la ciutadania que sigui conscient que això ja no va només d’un referèndum a Catalunya, sinó de drets civils de tots i cadascun de nosaltres».

Per tot això, el Consell Política de MÉS per Mallorca ha expressat el seu suport al dret dels catalans a decidir lliurement el seu futur, i sobretot a les llibertats que es veuen amenaçades per part de l’Estat espanyol. A més, ha anunciat que celebraran una taula redona amb forces sobiranistes de l'Estat espanyol que defensen el dret a decidir dels pobles el 24 de setembre (hora i lloc per confirmar).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.