Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB inicia una ofensiva contra l’explotació sexual

13629
El PSIB-PSOE inicia una ofensiva contra l’explotació sexual. | PSIB

El PSIB-PSOE, amb motiu de la commemoració, el proper 23 de setembre, del Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nines i nins, ha iniciat una ofensiva política contra aquesta xacra de la nostra societat, especialment a Balears.

Segons un recent informe elaborat pel Grup d’Estudis de la Prostitució a les Illes Balears (GEPIB), a les nostres illes al voltant de 100.000 homes fan ús de la prostitució cada any. «Entre 4700 i 4900 homes de les nostres illes recorren de manera freqüent a la prostitució, amb la compra de cinc o més serveis sexuals al mes, essent els joves de la nostra comunitat els més propensos a acudir a la compra de sexe», hi ha assegura l’estudi. Aquest informe calcula que a l’arxipèlag es mouen uns 50 milions d’euros anuals, malgrat aquesta és una estimació a la baixa.

La secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Silvia Cano, ha coordinat les accions que es posaran en marxa en els propers dies per fer front un drama que afecta 20 milions de persones al món. A Europa, es calcula que unes 500.000 dones treballen en la mal anomenada indústria del sexe. De fet, segons l'Organització Mundial per a les Migracions, la majoria de les 500.000 dones immigrants que entren il·legalment cada any en la Unió Europea per prostituir-se arrelen en territori espanyol.

La prostitució, de la qual els socialistes es declaren abolicionistes, és una de les principals causes de la tracta amb finalitats d'explotació sexual, ja que subdesenvolupament i prostitució, van intrínsecament de la mà. El 90% de les dones que exerceixen la prostitució són dones immigrades i segons informes policials, majoritàriament víctimes de la tracta.

Forma d’esclavitud

L'explotació sexual és, segons Cano, «una forma d'esclavitud, un exercici de violència de gènere, una vulneració dels drets humans i una cruel manifestació de la desigualtat i de la feminització de la pobresa».

Per tal d’abordar des de diferents vessants el fenomen del tràfic de persones amb fins d’explotació sexual, els socialistes celebren una taula rodona que es celebra dia 21 de setembre a les 19:00h a la seu d’UGT de Palma (c/ Font i Monteros, 8) amb el nom ˝L’explotació sexual de dones. L’esclavitud al cap de cantó˝.

PNL i mocions als ajuntaments

Silvia Cano defensarà, també el proper dijous 21 de setembre, una Proposició No de Llei a la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans en la que demana al Govern de les Illes Balears que «implementi el Pla Integral de lluita contra la tracta de dones i nines amb fins d’explotació sexual 2015-2018», a més de demanar a l’Executiu autonòmic que «treballi per la prevenció i sensibilització envers aquesta realitat i que garanteixi una efectiva protecció, recuperació i integració sociolaboral de les víctimes».

A més, en la iniciativa parlamentària, els socialistes reclamen al Govern espanyol que prengui «mesures per desincentivar la demanda de la prostitució i estudiar, com s’ha fet a altres països, la penalització de la compra de sexe». En el mateix sentit que aquesta Proposició No de Llei, però adaptada a les competències pròpies dels municipis, els socialistes també presentaran mocions als ajuntaments de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.