Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrenca la FiraB! amb 65 propostes culturals i la participació de 400 professionals

13621

Un total de 415 professionals acreditats assistiran a la tercera edició de la 'FiraB!', el mercat professional de música i arts escèniques de les Balears, que se celebrarà a Palma a partir d'aquest dimecres fins al 24 de setembre. Així ho ha anunciat l'organització aquest divendres, qui ha aclarit que la xifra d'inscrits «encara és provisional perquè les acreditacions estan obertes fins al dia de la inauguració».

La programació de la fira compta amb un total de 65 propostes culturals, de les quals 41 seran actuacions de grups musicals i les 24 restants aniran a càrrec de companyies d'arts escèniques. L'organització ha explicat que, segons les darreres xifres, entre els inscrits hi ha uns 184 artistes i 231 professionals de perfils molt diversos en els camps de la distribució ('managers', distribuïdors, promotors), productores, representants de festivals, fires i mostres, així com de sales de concerts, teatres, espais i esdeveniments.

Per la seva banda, l'administració pública també tendrà una presència important en la fira, com demostren les acreditacions d'ajuntaments i institucions de l'Estat espanyol, com són l'Institut Cervantes, Acció Cultural Espanyola, o l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i Música (Inaem).

D'entre els 231 professionals que acudeixen a la fira per conèixer de primera mà l'oferta cultural de les Balears, la majoria procedeixen d'arreu del territori dels Països Catalans. Aproximadament una trentena són de diferents llocs de l'Estat espanyol i uns trenta més de diferents països europeus: Itàlia, Alemanya, Hongria, Regne Unit, Finlàndia, Holanda, Dinamarca, Bèlgica, i Portugal. Fora d'Europa, hi ha un promotor acreditat de Quebec i cinc d'Argentina. Quant a activitats programades, l'organització ha destacat el concert que oferirà la cantant i actriu Ànges Gonyalons acompanyada per l'Orquestra Simfònica de les Illes en el Principal, que serà el «tret de sortida» de la fira.

Finalment, l'any passat l'esdeveniment es va saldar amb 132 contractacions, sent el resultat més significatiu la consolidació del projecte TalentIB, el catàleg de música i arts escèniques per moure les creacions entre les illes, que havia nascut aquell mateix any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.