Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol retreu a Rajoy que alimentàs la polèmica dels «atacs» al turisme

13523

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha retret aquest dimarts al líder de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, que en la seva visita a Palma durant aquest estiu amplificàs un problema de les Balears com varen ser «els atacs a la indústria turística».

Durant el ple del Parlament, Armengol ha assegurat que no hi ha ningú en el seu Govern «que criminalitzi» el turisme i ha remarcat que continuen fent feina «colze a colze» amb aquest sector per «aconseguir un turisme més equilibrat». La presidenta ha defensat la necessitat de «no alimentar polèmiques que puguin ferir la principal indústria turística» i ha posat èmfasi que ningú del seu Executiu «demonitza» el turisme, ni qualsevol altre sector.

Per la seva banda, la portaveu del PP al Parlament, Margalida Prohens, ha censurat que Armengol no hagi parlat abans sobre aquesta matèria. «Hi ha silencis que parlen», ha retret la popular a Armengol.

També sobre els atacs al turisme li ha preguntat el portaveu del PI, Jaume Font, on la presidenta ha remarcat que s'està «avançant cap a un turisme més respectuós i cap a un model que pugui diversificar l'economia de les Illes».

«No ens trobarà criminalitzant sinó defensant un turisme menys impactant, de qualitat, capaç de redistribuir la riquesa, que sigui respectuós amb el nostre patrimoni i generi més ocupació», ha declarat abans de destacar l'eficàcia de l'impost de turisme sostenible, «que ajudarà a eliminar l'empremta turística», el pla contra la precarietat laboral, les polítiques per potenciar els productes d'hivern, o la llei de regulació del lloguer de vacances.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.