Setmanari d'informació local - 138 anys

#FinsAquíHemArribat: «Ahir lluitàvem per la Dragonera, avui és Mallorca sencera»

13513
#FinsAquíHemArribat

El proper dissabte 23 de setembre a les 18.00 h a la Plaça d'Espanya de Palma la societat mallorquina sortirà al carrer per fer front al col·lapse a què ens condueix inexorablement el monocultiu turístic intensiu, la massificació turística.

Qui organitza?

La manifestació està organitzada per una assemblea de col·lectius i individualitats de diversos àmbits dels moviments socials. Juntes compartim una sèrie d'inquietuds i voluntats al voltant de les nefastes conseqüències de la indústria turística i els canvis que es requereixen per rompre amb aquesta dependència que ens fa una societat tan vulnerable.

Què pretenem? 

  • Volem pegar un cop damunt la taula del consens turístic.
  • La mobilització és contra tot un model.
  • La manifestació vol ser un espai plural i transversal.
  • Apostam per solucions i alternatives encarades a desturistitzar la nostra economia i la nostra vida en general.
  • Es tracta d'una reivindicació compartida amb altres ciutats i territoris que pateixen la turistització actual des del sud d'Europa.

Contra l'augment de la precarització del dret a l'habitatge i dificultat d'accedir- hi, explotació laboral, manca d'oportunitats al marge del sector, una societat condemnada a ser una societat de serveis, pèrdua de les Ciutats, manca de sobirania en les principals infraestructures d'entrada de persones (aeroport i ports), rururbanització del sòl rústic per a usos turístics, massificació i degradació d'espais naturals, saturació d'infraestructures, alta generació de contaminació (avions, creuers, cotxes de lloguer...) i consum de recursos, la problemàtica de l'aigua, la degradació del litoral, la pèrdua d'identitat...

Aquest dimarts, l'assemblea ha fet públic el seu manifest que podeu consultar íntegre aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.