Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB insta el PP a aclarir si tenien la intenció de prorrogar la concessió del Túnel de Sóller

13465
El PSIB insta al PP a aclarir si tenien la intenció de prorrogar la concessió del Túnel de Sóller. | Arxiu

En el proper ple del Consell de Mallorca es debatrà una moció presentada conjuntament per PSIB-PSOE, Més, Podem i El Pi per instar a la institució insular a seguir treballant per aconseguir el rescat del Túnel de Sóller, malgrat les darreres decisions judicials.

Així ho ha anunciat el portaveu socialista a la institució, Miquel Àngel Coll, qui ha insistit en què «tot i respectar tots els processos judicials, consideram que el rescat és una qüestió de justícia social i per tant, volem manifestar tot el nostre suport a la decisió de presentar un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears contra la suspensió cautelar del rescat».

Una iniciativa que, segons Coll, implicarà una gran oportunitat «perquè el PP desmenteixi que volguessin prorrogar la concessió del Túnel de Sóller quan acabi, el 2022». En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que el PP no és de fiar, la qual cosa demostren les actes del ple del Consell de juny de 2006, quan els populars van renovar la concessió del Túnel, o just un any després, quan l'aleshores portaveu, Mabel Cabrer, en demanava el rescat.

Per això, els socialistes demanen al PP «que siguin valents i confirmin si tenien la intenció de deixar la infraestructura en mans privades durant anys», tal com sospita el Grup Socialista. La proposta conjunta es debatrà el dijous 14 de setembre al ple ordinari del Consell de Mallorca.

Compromís ciutadà

Tot i això, Coll ha volgut deixar clar que «no quedarem mans plegades fins que acabi la concessió perquè rescatar el Túnel és un compromís que tenim amb la ciutadania de Sóller i de Mallorca», per la qual cosa «donarem suport a totes les accions que emprenguin des del departament de Territori i Infraestructures per aconseguir obrir barreres i que el Túnel de Sóller passi finalment a mans públiques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.