Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama ajudes per a la rehabilitació de molins que no només beneficiïn els de Palma

13439
Arxiu

El Pi reclamarà al Consell de Mallorca la creació d’una línia d’ajuts per a la rehabilitació dels molins de vent d’extracció d’aigua que beneficiï tot Mallorca i no només els molins que són a Palma.

En aquest sentit el grup de consellers d’El Pi presentarà una moció en el pròxim ple de la institució per tal que s’ampliïn les subvencions previstes per a la recuperació de molins de Palma a altres municipis de Mallorca com Campos, sa Pobla, Muro i Ses Salines, municipis que aglutinen el 48 % dels molins de vent de l’illa (Palma concentra el 44,5 % i el 7,5 % restant corresponen a la resta de municipis de Mallorca), segons explica la formació política.

El Pi considera positiva la línia d’ajudes de 2 milions d’euros prevista pel Consell per als molins de Palma però estima necessari que s’estengui a aquests municipis on aquest tipus d’edificació té també una important presència i valor patrimonial. Segons dades del Servei de Patrimoni Històric a Campos hi ha 629 molins, a sa Pobla 298, a Muro 180, i a Ses Salines 92.

El Pi també reclamarà al Consell un pla d’actuació que, a més d’accelerar la finalització de les tasques de catalogació dels molins de vents, contempli la rehabilitació, manteniment, usos alternatius i possibles estratègies de captació de recursos, públics o privats, per invertir en aquest important patrimoni agrícola, cultural i etnològic. També recorden que des de 2011 el Consell de Mallorca no ha intervengut en la restauració de cap molí de vent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.