Setmanari d'informació local - 138 anys

La FELIB acorda crear una comissió per reclamar poder invertir el superàvit acumulat

13437
El president de la FELIB, Joan Carles Verd. | Arxiu

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, ha avançat que el Consell Executiu de la FELIB ha adoptat per unanimitat l’acord de crear una comissió que aglutini a tots els municipis interessats en reclamar el corresponent canvi normatiu que permeti als ajuntaments poder reinvertit el superàvit acumulat els darrers anys.

De la mateixa manera, s’ha acordat que la presidència i la coordinació d’aquesta comissió correspongui a l’Ajuntament d’Alcúdia, municipi especialment afectat per aquesta qüestió, i que «disposa d’un romanent de tresoreria de més de 56 milions d’euros que no pot actualment destinar a obres urgents i necessàries per als seus ciutadans».

Aquesta mateixa situació afecta en menor o major mesura a molts d’altres ajuntaments de les Illes com per exemple Andratx, Eivissa, Manacor, Pollença, Sant Josep o Santa Eulàlia, que disposen d’un romanent superior als 20 milions d’euros cadascun d’ells, i a molts d’altres en menor mesura.

Els batles van mostrar «el seu malestar i seva preocupació davant l’estat de neteja dels torrents, que correspon a la Conselleria de Medi Ambient, recordant el precedent de les inundacions de l’any passat».

Entitat implicada

La FELIB, fundada l’any 1989, és la federació de municipis i consells insulars de les Illes Balears. Entre els seus fins estatutaris s’inclou la defensa i la promoció dels interessos comuns de les entitats que la integren, així com la realització d’estudis i activitats que fomentin la resolució de problemes i qüestions que afectin les entitats associades.       

El Consell Executiu és l’òrgan de representació de la Federació que gestiona i representa els interessos d’aquesta, de conformitat amb les disposicions i les directives de l’Assemblea General.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.