Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB reacciona amb «cautela» a l'arxivament del cas Minerval

13433
Imatge dels jutjats de Palma. | E.P.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha valorat aquest divendres l'arxivament de la causa que investigava la presumpta estafa del Minerval i ha avançat que estudiarà l'acte abans de prendre mesures.

En aquest sentit, cal recordar que els dos professors de la UIB que estaven investigats, Xavier Busquets i Pablo Vicente Escribà, es troben encara suspesos de docència. Tots dos han recorregut aquesta suspensió pel que la UIB ha apuntat que l'acte d'arxiu haurà de ser tingut en compte a l'hora de resoldre l'expedient.

El vicerector de Relacions Institucionals de la UIB, Jordi Llabrés, ha manifestat la seva «satisfacció» pel fet que el jutge no hi hagi oposat indicis d'estafa. «L'única cosa que podem fer és recollir més informació i fer el que sempre fem des de la universitat, que és actuar amb prudència i cautela abans de prendre altres mesures», ha recalcat.

Mesures de control

Així mateix, Llabrés ha destacat les declaracions del rector, Llorenç Huguet, d’aquest divendres matí durant l'acte d'obertura del curs, quant a la voluntat de la UIB de definir «mecanismes» per a la integritat i de la universitat. En aquesta línia,Llabrés ha afirmat que «el que ja no té volta enrere són les mesures que vol prendre la UIB per avançar cap a la integritat acadèmica, les bones pràctiques i el codi ètic».

L'arxivament encara no és ferm i la universitat està personada en la causa. Encara que s'ha arxivat la recerca per la presumpta estafa, el jutge ha enviat les actuacions a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris -organisme depenent del Ministeri de Sanitat i Consum- per si s'ha pogut cometre infracció administrativa en la venda del producte. Des de la universitat consideren que «és aviat» per fer un pronunciament sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.