Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern recalca que el català serà un requisit i que només s'eximirà en excepcions

13411

El Govern ha recalcat aquest divendres que el català serà un requisit en la sanitat pública i que «només per a casos excepcionals, quan hi hagi categories deficitàries, es podrà eximir d'aquest requisit». La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat que el decret que estan preparant per desenvolupar la llei lingüística és «molt ampli» i que no només se centra en aquest aspecte.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ja va dir aquest dilluns durant la reunió de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana que la resolució publicada recentment i que eximia del català quedarà sense efecte i la competència lingüística tornarà a ser un requisit, si ben no descarten «excepcions». La consellera va explicar que preveuen deixar sense efecte la resolució que dispensava dels requisits de català en els procediments de selecció de determinades categories de personal del Servei de Salut de Balears (IbSalut), però que estudiaran la possibilitat de fer «excepcions» per garantir la cobertura del servei.

Aquestes excepcions afectarien només a aquelles especialitats en les quals el Govern preveu que poden faltar professionals per cobrir totes les places.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.