Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana al Govern que només s’augmenti l’impost turístic els mesos d’estiu

13397
Nel Martí

Més per Menorca ha comunicat que ha hagut de tancar amb el Govern un acord que permeti incorporar la proposta dels menorquinistes sobre l’increment de l’impost turístic. A canvi, els tres diputats donarien suport al sostre de despesa, un tràmit imprescindible que es debatrà al Ple parlamentari el proper dimarts amb el qual s’inicia el debat del Pressupostos de la CAIB per a 2018.

El Govern i Més per Menorca s'han reunit aquest dimecres per apropar tots aquests conceptes. Per una banda, que s’incorpori la proposta dels ecosobiranistes de Menorca de només apujar la tarifa de l’impost turístic els mesos punta de la temporada alta. Només així Més per Menorca votaria a favor del sostre de despesa per facilitar l’elaboració dels pressupostos autonòmics.

Més per Menorca vol recordar que el Govern «va presentar de forma unilateral el sostre de despesa amb un considerable increment de l’Impost de Turisme Sostenible que duplica les quotes actuals establertes». Els menorquinistes varen manifestar «el seu desacord, tant en la forma com en el contingut. En la forma, perquè Més per Menorca no havia estat mai consultat ni informat, fins un dia abans, de la voluntat del Govern d’aprovar el sostre de despesa en el Consell de Govern del passat divendres, sense possibilitat de fer i defensar les pròpies aportacions. I quant a contingut, perquè Més per Menorca no veu correcte apujar l’impost turístic a Menorca durant la temporada baixa». A la reunió, a la que varen ser presents Biel Barceló, Catalina Cladera i Nel Martí, Més per Menorca va demanar bàsicament dues coses:

  • La primera, i fonamental, és la necessitat de revisar i corregir el possible increment multiplicat per dos de l’ecotaxa. Els menorquinistes coincideixen amb el Govern en la necessitat d’eliminar l’excepció que afectava els creuers i elevar, fins i tot duplicar, l’impost durant la temporada d’estiu. Però en canvi, proposen que durant la temporada baixa no es modifiqui l’impost, i que hi hagi un coeficient que contempli i corregesqui els efectes de la temporada turística, més breu a Menorca.
  • El segon aspecte que Més per Menorca va posar damunt la taula de negociació, per donar suport al Govern en el sostre de despesa, és la necessitat de donar celeritat als acords pactats, tant als de dia 12 de juny (entre Govern i Més per Menorca) com als Acords pel Canvi (entre PSIB, Podemos, MÉS per Mallorca i Més per Menorca).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.