Setmanari d'informació local - 138 anys

Onze edificis públics produiran 1.045 kW d'energies renovables amb plaques solars

13365

Onze edificis públics estan instal·lant per primera vegada en un any 1.045 quilowatts d'energies renovables, fet que suposa més de 10.000 metres quadrats de plaques solars damunt d'hospitals, depuradores, poliesportius i residències, entre altres. Aquestes actuacions responen a l'aplicació del nou contracte de subministrament elèctric dissenyat per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, perquè tota l'energia que compri el Govern sigui renovable.

L'objectiu d'aquest contracte, en vigor des del passat 1 de gener, és que els edificis públics comencin a proveir-se d'una part de l'energia que necessiten per al seu funcionament. A més, es pot estalviar l'emissió de fins a 190.000 tones de CO2 a l'any, una millora molt important en termes mediambientals, indiquen. En el cas de l'Hospital Comarcal d'Inca, que han visitat aquest dimecres els consellers de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i de Salut, Patrícia Gómez, entre altres, la instal·lació de plaques solars genera el 3% del seu consum elèctric i suposa un estalvi de la factura de llum de més de 20.000 euros anuals. 

Pons ha destacat «el compromís claríssim del Govern contra el canvi climàtic», un compromís que «s'adopta a molts nivells, des dels particulars a les administracions». A més, Pons ha denunciat la manca d'ajudes per fer aquest tipus d'inversions. «No tenim cap ajuda de l'Estat espanyol, però hem de pagar l'impost al sol i reiter el nostre rebuig al fet que els dos arxipèlags, balear i canari, hagin de pagar aquesta taxa», ha dit. Per la seva banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha manifestat que aquest projecte d'anar introduint energies netes als centres dependents de la Conselleria, «s'alinea amb el Pla Estratègic de Responsabilitat Social Corporativa».

En concret, els edificis públics que tendran plaques solars enguany són: Hospital Comarcal d'Inca (125 kW, 3% del seu consum), Hospital Mateu Orfila (392kW, 8,5% del seu consum), Hospital de Formentera (37,4kW, 8% del seu consum), Centre Insular de Salut d'Eivissa (8kW, 18% del seu consum), depuradora de Cala d'Or (100kW, 18% del seu consum), depuradora de Llucmajor (81kW, 6,5% del consum), depuradora de Ferreries (24% del consum, 40kW), depuradora de Portocolom (71kW, 40% del consum).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.