Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Apadrina un molí del Pla de Sant Jordi

13339
Captura del vídeo

El Pla de recuperació del Molins del Pla de Sant Jordi es tracta d'un dels plans més ambiciosos que posa en marxa el Consell de Mallorca.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que és imprescindible frenar «el deteriorament que sofreixen la majoria d’ells i d’aquesta manera recuperar una part important del nostre patrimoni industrial, així com una de les imatges més característiques de Palma i també de Mallorca».

Hi ha 1.050 molins documentats, la qual cosa fa que ens trobem davant el parc eòlic més gran d’Europa. Per dur a terme la recuperació, el Consell de Mallorca hi invertirà els propers anys recursos econòmics propis de la institució, a més de cercar-ne d’altres (com la taxa turística).

A més, han posat en marxa aquesta campanya d’apadrinament per tal que empreses o particulars hi puguin participar. Segons informa Ensenyat, «la resposta ha estat positiva i ja hi ha una sèrie d’empreses que s’han ofert a apadrinar un molí, tot i que esperam que siguin moltes més. Vaig tenir la possibilitat d’explicar el projecte als veïnats d’allà i precisament vaig fer especialment esment a que tot i tractar-se de la primera imatge que els nostres visitants reben de Mallorca, no ho hem de fer pensant amb els turistes, sinó sobretot amb els nostres fills i nets, perquè tenguin la possibilitat de conèixer, valorar i estimar allò que els nostres padrins foren capaços de fer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.