Setmanari d'informació local - 138 anys

'Inma de Benito explotadora', nova acció per denunciar les conseqüències de la massificació

13315
Campanya Sobirania, Drets i Autodeterminació

Continua la temporada turística i també les accions de la campanya Sobirania, Drets i Autodeterminació que denuncien les conseqüències de la massificació.

En aquesta ocasió han duit a terme una nova acció centrada en la precarietat laboral. «Hem volgut assenyalar Inma de Benito, expresidenta de la FHM, ara integrada al grup Iberostar, com a responsable de l'explotació que pateixen milers de treballadores a Mallorca, i especialment el col·lectiu de les cambreres de pis».

Amb un cartell de grans dimensions col·locat a la façana de la seu central de l'esmentat grup hostaler, han recordat les seves declaracions contra el col·lectiu de les Kellys: «Jo no crec que totes les cambreres de pis assumeixin una càrrega excessiva de treball».

Per a les organitzacions que conformen la campanya, «una afirmació com aquesta només es pot entendre des de la més rotunda manca d'interès en les condicions laborals de les treballadores del sector. Mentre els grans hotels assoleixen beneficis enormes, les persones que hi treballen reben precarietat i menyspreu».

«En aquest cas, a més, es tracta de treballadores dones, que pateixen la bretxa salarial i combinen el treball remunerat amb el que realitzen a casa. Amb aquesta acció volem mostrar el nostre suport total a la lluita de les Kellys i totes les seves reivindicacions», han explicat.

«La campanya SDA volem denunciar que el monocultiu turístic és també una fàbrica de precarietat laboral. Volem una vida digna a l'abast de totes les persones que viuen a Mallorca, no una condemna permanent a les jornades interminables, els contractes fems i els sous baixos. L'aposta per un sistema productiu propi també ha de passar per un model on les condicions laborals siguin una prioritat absoluta», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.