Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa un programa de salut afectiva i sexual per a estudiants

13287

La Coordinació de Sida i Sexualitat de la Direcció general de Salut Pública i Participació ha posat en marxa el programa de salut afectiva i sexual 'Amb tots els sentits', que, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, s'oferirà en tots els centres d'educació secundària i formació professional bàsica que vulguin participar. En la presentació, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, ha explicat que l'objectiu del programa és que els joves «adquireixin les competències necessàries per viure la sexualitat amb plaure, satisfacció i de manera saludable» i que puguin fer-ho establint relacions «gratificants i no discriminatòries».

Així, ha remarcat que amb aquesta iniciativa «es dóna resposta a una necessitat històrica i a una demanda social i es compleix un dels acords de governabilitat de l'executiu autonòmic, així com la Llei d'Igualtat de Dones i Homes». En la presentació, també han participat el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas i la coordinadora autonòmica de Sida i Sexualitat, Rosa Aranguren. Així, els responsables del programa han recalcat que, a més d'afavorir una sexualitat sana i satisfactòria, la iniciativa ajudarà a prevenir determinats problemes de salut i problemes socials com les malalties de transmissió sexual, el VIH, embarassos no desitjats, la violència de gènere, l'homofòbia o els abusos sexuals.

El programa s'implantarà en els pròxims cursos en educació primària i educació infantil, amb continguts i materials adaptats a cadascuna de les etapes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.