Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Parlament ratifica el decret llei del Govern sobre el lloguer vacacional

13271
Caib

El ple del Parlament ha ratificat aquest dilluns el Decret llei que modifica la llei de turisme i introdueix mesures per afrontar l'emergència en matèria d'habitatge a les Balears. Així, se soluciona la «incoherència» que segons el Govern i els grups que li donen suport causa la no modificació de l'article 49 en la votació del passat juliol.

El decret ha estat convalidat amb 29 vots a favor, 24 en contra i quatre abstencions. El PI ha demanat que es tramiti com a projecte de llei però la sol·licitud ha estat desestimada.

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat que amb la votació de juliol «va quedar vigent l'article 49 de la llei Delgado-Bauzà», que impedeix el lloguer turístic en edificis d'habitatges plurifamiliars, el que era «incoherent amb la resta de modificacions».

Amb l'aprovació d'aquest decret, ha dit Barceló, la llei tornarà a quedar com era quan la va presentar el Govern. En aquest sentit, el conseller considera que serà «coherent i efectiva» i ha apuntat que en les darreres setmanes les principals plataformes de lloguer de vacances -Booking, Airbnb, Hometogo i Homestay- han avisat els seus clients de la nova normativa per demanar-los que retirin l'oferta il·legal i que publiquin els números de llicència de la Conselleria de Turisme.

A més, Barceló ha remarcat que el nombre d'habitatges de lloguer que comercialitzen les plataformes més grans «ha començat a baixar» mentre que l'oferta de lloguer residencial ha crescut. També ha recordat que han fixat un sostre de places turístiques de 623.000 places. «No podem créixer il·limitadament», ha assenyalat.

Finalment, el vicepresident ha avançat que el Consell de Govern aprovarà un pla d'actuació sobre emergència habitacional i que els Consells ja treballen en la zonificació, que estarà a punt per a la setmana que ve. D'aquesta manera, ha conclòs Barceló, el lloguer vacacional a habitatges plurifamiliars «serà possible en les condicions que marca la llei» i en les zones que s'estableixin com a aptes pels Consells Insulars, «per primera vegada en condicions de legalitat i seguretat jurídica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.