Setmanari d'informació local - 138 anys

Femenia: «Aquests lligams que fa vint anys vàrem fermar que no hi hagi cap partit que els espenyi»

13255
Joan Femenia, associació 'Margalidans agermanats'

En el marc del 20è aniversari de l'agermanament entre Santa Margalida (Mallorca) i Tàrbena (Marina Baixa, País Valencià), tant les associacions com els representants institucionals d'ambdues poblacions han volgut remarcar el compromís ferm de mantenir la germanor que durant aquests vint anys han aconseguit fomentar. A l'acte han participat també les bandes de música de Santa Margalida, Tàrbena i Ebo.

En la seva intervenció, el batle de Tàrbena, Thierry Mas Soliveres, ha fet referència a la voluntat i el compromís que hi ha darrere d'aquest agermanament, vint anys després, des de les dues poblacions. A més, ha volgut recordar la feina que s'ha duit a terme per molta altra gent que no ha pogut assistir-hi aquest any.

Per la seva banda, el batle de Santa Margalida, Joan Monjo, ha recordat que el lligam entre ambdós pobles «neix fa més de quatre-cents anys quan molta de gent de Santa Margalida, quasi bé una quarta part de la població d'aquell moment, se'n va anar a repoblar les terres que els moriscs havien deixat tant a València com a Alacant com a altres llocs de la península». Així ha explicat com va començar l'emigració de la gent de Santa Margalida cap a Tàrbena. «I amb aqueixa gent i amb altra gent que hi va anar de tot Mallorca va néixer el poble de Tàrbena. Amb el poble de Tàrbena, degut als seus orígens de fa més de quatre-cents anys, ha nascut aqueixa relació tan forta i tan exemplar entre els dos nostres pobles. Evidentment, si durant quatre-cents anys s'ha mantengut hi haurà quatre-cents més i quatre-cents més i els dos pobles estaran lligats».

En representació de l'associació 'Margalidans agermanats', Joan Femenia ha volgut agrair als regidors de l'Ajuntament de Santa Margalida la seva presència a l'acte. En aquest moment, ha vindicat que siguin quins siguin els colors polítics es mantenen aquests lligams entre la població del País Valencià i la de Mallorca. «Aquests lligams que fa vint anys vàrem fermar que no hi hagi cap partit que els espenyi», ha remarcat Femenia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.