Setmanari d'informació local - 138 anys

Tagomago tendrà un Pla d'Usos i de Gestió per garantir-ne la conservació

13177
Arxiu UltimaHora

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca està preparant la redacció del futur Pla d'Usos i Gestió del LIC, Lloc d'Interès Comunitari, que engloba l'illot de Tagomago, els illots de Santa Eulària, Es Canar i l''Illa Redona', així com el LIC marí de Tagomago.

Segons la institució, està previst que aquest Pla surti a exposició pública en poques setmanes i el seu objectiu és que aquesta eina permeti gestionar de manera adequada aquest espai natural per garantir-ne la seva protecció, evitar abusos per part de la propietat i assegurar el gaudi públic del mateix.

És un dels anuncis que han realitzat el conseller insular de Medi Ambient del Consell d'Eivissa, Miquel Vericad, i el director general de Biodiversitat i Espais Naturals del Gover, Miguel Mir.

Vericad ha explicat que el model de gestió que es vol per a Tagomago és similar al d'altres espais com Cabrera o Dragonera. «S'ha de tenir una eina legal que inclogui l'ús educatiu i controlat de l'illot, amb un nombre limitat de visites, que permeti l'ús públic perquè la ciutadania conegui de primera mà els valors naturals d'aquest espai i protegir-lo davant d'una propietat que no entén els seus límits», han explicat.

El conseller ha comentat que, un cop el Pla estigui en exposició pública, des de la institució es treballarà per garantir la màxima protecció d'aquest espai natural i, al mateix temps, perquè es pugui compatibilitzar amb les activitats pesqueres.

Vericad ha expressat, a més, les queixes dels veïns de la zona perquè els propietaris de Tagomago no permeten accedir a les zones de domini públic, com pot ser el far i el camí que envolta l'illot. «Volem garantir l'ús públic d'aquests espais i presentarem un projecte d'ús del far, que volem desenvolupar a mig termini», ha dit.

Així mateix, ha reclamat «més personal i presència» constant a les rodalies per evitar comportaments incívics per part de la propietat. «Encara que tenguem un bon Pla de Gestió, no servirà de res si no tenen una vigilància contínua en Tagomago que és, recordem, un punt important de biodiversitat», ha insistit.

El conseller ha recordat que la propietat de Tagomago «no respecta les més elementals formes de convivència i no mostra cap voluntat de respectar les regles de jocs i té comportaments abusius», de manera que «és imprescindible tenir personal adscrit a l'illot».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.