Setmanari d'informació local - 138 anys

Turisme i Cultura signen un conveni per donar suport a produccions audiovisuals rodades a les Balears

13175

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur i el gerent de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Pere Muñoz, han presentat aquest dijous un conveni per acollir produccions audiovisuals a les Balears.

L'objectiu és enfortir la indústria cinematogràfica, així com «avançar cap a la diversificació de l'economia», segons ha explicat el vicepresident.

Per la seva banda, la consellera de Cultura ha explicat que acaben de redactar una nova línia d'ajuts de 500.000 euros per a noves produccions, que es presentarà aquesta tardor i serà plurianual. Tendrà en compte requisits com l'equip professional, ser coproduccions de les Illes i garantir clàusules laborals als treballadors, demanda inclosa en el Pla de Cultura.

Aquest acord estableix un vincle de col·laboració entre l'ATB i l'Institut d'Estudis Balears (IEB) per tal de captar rodatges per mostrar com un plató atractiu fora de la temporada d'estiu. Pere Muñoz ha destacat que amb el conveni anterior «s'ha donat suport a produccions molt potents que són resultat de molts esforços, que aviat aniran veient la llum i que aportaran projecció internacional a les Illes».

L'any 2016 diverses produccions audiovisuals rodades a les Illes Balears van comptar amb el suport de l'Agència de Turisme de les Illes Balears gràcies al conveni anterior de 100.000 euros.

El 2017 l'Agència Balear de Turisme concedirà 150.000 euros per contribuir a l'execució dels projectes prèviament seleccionats. Mentrestant, l'IEB aportarà el personal i infraestructura necessària per a l'elecció i supervisió de la correcta execució de les produccions patrocinades en el marc d'aquest conveni, que es valora en 7.500 euros. Aquestes quantitats es sumaran a la línia de la Conselleria de Cultura de 500.000 euros.

Per tal de seleccionar els projectes, es tendrà en compte el pla de comercialització de la producció, la presència prevista en festivals, la coproducció amb una productora de les Balears o l'equip professional, entre d'altres elements.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.