Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS: «La retirada de la resolució que eximeix el coneixement de català a l'IBSalut és innegociable»

13149

MÉS per Mallorca ha avisat aquest dimecres que la retirada de la resolució que eximeix del requisit de català a l'IbSalut és «una línia vermella innegociable» i que no contemplen una altra sortida que la seva retirada. Així ho han expressat després d'haver indicat que actualment «hi ha debats» en el si del Govern i amb el PSIB per «reconduir» la situació. Els ecosobiranistes s'han mostrat optimistes i «segurs que el PSIB complirà els acords i la llei».

Per a MÉS, les noves propostes de l'IbSalut sobre la dispensa del català són «inassumibles». La formació ha reiterat el seu rebuig a la dispensa del requisit de coneixements de català a l'IbSalut, tant en la resolució publicada aquest dimarts en el BOIB com en les modificacions plantejades pels dirigents amb posterioritat. «Aquesta resolució s'ha de retirar immediatament, ja que és contrària a la Llei de Funció Pública que aprovàrem l'any passat, es desvia dels 'Acords pel canvi' i frustra la voluntat majoritària de la ciutadania de les Balears que en la passada legislatura va demanar normalitat lingüística», ha declarat la portaveu de la formació ecosobiranista, Bel Busquets.

Busquets ha assegurat que les dispenses previstes en la Llei 4/2016 han de ser «concretes per a convocatòries concretes, justificades per una absència de professionals amb coneixement de llengua catalana i en cap cas per la provisió de personal estatutari». Segons MÉS, amb aquesta resolució i amb les modificacions proposades s'està convertint «l'excepció en norma general», la qual cosa «no és acceptable, perquè afecta, a més, al dret de la ciutadania a ser atès en qualsevol de les llengües oficials».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.