Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell felicita la «valentia» de la jove que denuncià l'agressió sexual a Sóller

13105

El departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell ha felicitat aquest dimarts la «valentia» d'una jove que va denunciar una agressió sexual durant una revetlla a Sóller. A més, el departament també ha volgut agrair públicament la feina de la Policia Local per detenir al presumpte agressor. Segons ha indicat el Consell, el protocol d'actuació es va activar després que l'al·lota denunciés davant la Policia que havia estat agredida per un jove de 18 anys durant la festa.

En aquest sentit, pel Consell, la presència del punt d'informació la nit del divendres a les festes patronals i la formació prèvia que s'ha realitzat al personal de l'Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil del municipi «crearen un espai segur perquè la víctima no tengués por a denunciar». Així, el departament de Participació Ciutadana i Presidència ha valorat l'efecte de la campanya contra agressions sexuals a les festes 'No i Punt!', que la direcció insular d'Igualtat està difonent en els municipis mallorquins. Des del departament també han volgut mostrar la seva «repulsa» a aquest tipus de comportament i celebrar que les campanyes de sensibilització «hagin pogut crear un espai de seguretat per a les dones i gaudir d'una festa lliure d'agressions masclistes».

«Aquest és el camí per aconseguir fer entendre que de festa no val tot i que l'excusa de l'alcohol no dóna motiu a agressions sexistes i sexuals», ha declarat el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado. El conseller espera que la feina realitzada aquest estiu «rompi amb aquestes dinàmiques que moltes vegades quedaven amagades per la vergonya de la víctima i la incomprensió de la societat» i ha conclòs que «una Mallorca lliure de violències masclistes és possible amb la participació de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.