Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consorci de la Serra de Tramuntana assegura que la Declaració de Patrimoni no perilla

13077

El Consorci de la Serra de Tramuntana considera que la Declaració de Patrimoni Mundial segueix vigent i que, per tant, no es troba en perill, malgrat el conflicte sorgit per «l'abocament descontrolat» de residus en el Torrent de Pareis. Segons ha recordat el Consell, la Serra de Tramuntana va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco el 2011 «per representar un exemple de paisatge agrícola mediterrani, convertit en un paisatge productiu».

La Serra està formada per 19 municipis amb més de 1.000 quilòmetres en el seu conjunt. Així mateix, han recordat que la Calobra està situada a la zona d'amortiment i, per tant, no forma part de la zona nucli de la Serra declarada Patrimoni Mundial. «El conflicte entre la Conselleria de Medi ambient i l'Ajuntament d'Escorca és un conflicte puntual i eventual entre dues institucions», han assegurat.

Igualment, el Consorci considera que, encara que no perilla la Declaració «aquest conflicte afecta no només a l'ajuntament d'Escorca si no al conjunt de l'illa posat que un paratge natural tan emblemàtic com la Calobra no pot donar aquesta imatge», han dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.